Sparebank1 Forbrukslån

Sparebank1 har forbrukslån også for søkere som ikke er kunder i banken fra før, noe stadig flere tradisjonelle banker har begynt å tilby. Lånestørrelsen er midt på treet, og rentebetingelsene noe høye dersom du har god kredittscore.

Lånesum, rentebetingelser og gebyrer

Forbrukslånet til Sparebank1 er på inntil 250 000 kroner, med maksimal nedbetalingstid satt til 12 år. De nominelle rentene er fra 16,5% i skrivende stund, noe som vil gi en effektiv rente på opp mot 20%. Etableringsgebyret er også noe høyere i denne banken, og ligger på 1 250 kroner, i motsetning til mange andre som har etableringsgebyr på 950 kroner.

Banken kan være dyrere enn småbanker, fordi laveste rente er høyere. Banker som fokuserer kun på forbrukerfinansiering, kan ha nominelle renter helt nede i 7% til 8%, mens de store sparebankene gjerne har en laveste rente som er betydelig høyere. Med det sagt så avgjøres dette uansett av kredittvurderingen. Har du dårlig kredittscore, vil derfor Sparebank1 kunne bli billigst likevel, mens de med god økonomi kan komme til å finne bedre vilkår hos banker som OPP Finans, yA Bank og lignende selskaper.

Søknad om forbrukslån fra Sparebank1

På nettsidene til Sparebank1 må du velge hvilket område du bor i (for eksempel Oslo), og du sendes deretter videre til den filialen du sokner til. Deretter velges ønsket lånesum og tilbakebetalingstid, samt om du vil ha låneforsikring, før du oppgir personopplysninger. Banken lar deg søke om forbrukslån sammen med en annen person, og du kan signere med BankID på både søknad og låneavtale. Får du søknaden godkjent, kommer svaret raskt sammen med en låneavtale. Lånet utbetales med en gang banken har avtalen returnert med signatur, samt når de mottar eventuell påkrevd dokumentasjon (som oftest lønnsslipp og selvangivelse).

Krav for å få forbrukslån fra Sparebank1

Aldersgrensen for å få de største forbrukslånene fra Sparebank1, er fra 23 år og opp til 70 år. For unge mennesker mellom 18 og 22 år, kan man søke om forbrukslån på inntil kroner 50 000 kroner. Du må ha fast inntekt, der denne innvirker på lånesummen du kan få tildelt. Personer med betalingsanmerkninger vil få søknaden avslått.

Lån med forsikring

Du kan tegne betalingsforsikring på forbrukslån fra Sparebank1. Dette sikrer deg dersom du mister inntekten din på grunn av sykdom eller arbeidsledighet, men forsikringen gjør også at lånet blir dyrere. Forsikringspremien reguleres i forhold til lånestørrelsen, og kan komme opp i 2-300 kroner per måned for de største lånesummene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *