Nordea Forbrukslån

Storbanken Nordea tilbyr både forbrukslån uten sikkerhet og kontokreditter, i tillegg til alle de andre vanlige bankproduktene du kan forvente. Rentebetingelsene er sånn passe midt på treet, og det vil lønne seg å søke hos andre banker også, for å få et sammenligningsgrunnlag. Banken er om mulig noe strengere enn andre, noe som egentlig er en fordel. Her vil du få gode økonomiske råd dersom det trengs før lånet innvilges. Personer med begrenset økonomi kan for eksempel bli tilbudt lavere lånesummer enn de søkte om.

Lånesum og tilbakebetalingstid

Størrelsene på lånene du kan søke om er fra 10 000 kroner og opp til 250 000 kroner. For de største lånene er 8 år satt som maksimal nedbetalingstid. Du har muligheten til å ha en avdragsfri periode på hele 1 år. Dette lønner seg selvsagt ikke, da rentene vil løpe på høyere lånesummer, men kan vøre greit dersom du har en periode med trang økonomi.

Rentebetingelser og gebyrer på forbrukslån

Nominell rente på forbrukslånet til Nordea er 14,5%. De effektive rentene kommer opp i noen prosentpoeng høyere, på grunn av antallet termingebyrer samt etableringsgebyret. Små lånestørrelser med kort nedbetalingstid vil dermed gi høyere effektive renter enn motsatt, fordi gebyrene innvirker mer.

Brukskreditt fra Nordea

Kontokreditten fra Nordea har nominell rente på 12.9%. Her betaler du kun renter for den delen av kreditten du bruker. Tenkt at du har 10 000 kroner i kreditt, og bruker 2 000 kroner av dette, vil det kun beregnes renter av det brukte, mens de 8 000 resterende kronene fortsatt er disponible. Når du eventuelt betaler tilbake den benyttede kreditten, er det ingen renter, og hele beløpet er på nytt disponibelt. Du får ingen regninger, da rentekostnader trekkes direkte fra kontoen. Kredittens størrelse er avhengig av inntekten din, og du får normalt inntil 2 ganger det du tjener netto i måneden. Den gjelder også så lenge du selv vil, og fornyes automatisk hvert år. Kontokreditter gir en sikring for den som vil ha penger i bakhånd, for eksempel til uforutsette utgifter, eller til gode tilbud som krever rask avgjørelse.

Søknad om forbrukslån fra Nordea

Nordea har rask behandlingstid på søknadene, og utbetaler på dagen etter at en låneavtale er opprettet. Er du kunde hos Nordea fra før, og har en bruks- eller lønnskonto der som du ønsker å få pengene utbetalt til, vil det gå kun noen minutter før pengene er på plass. Overførsler til andre banker tar åpenbart en smule mer tid, men i Norge er det sjelden det tar mer enn 24 timer i alle tilfeller.

Krav for å få forbrukslån fra Nordea

Vilkårene for å søke om enten forbrukslån eller kontokreditt i denne banken, er at du må være 18 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Du må også ha fast inntekt, og økonomien din innvirker på både lånestørrelsen og kredittstørrelsen. Forbrukslånet kan utbetales til hvilken som helst konto, men for å ha en brukskreditt hos Nordea, må du også ha brukskonto i banken. Dette opprettes imidlertid på noen minutter i forbindelse med avtaleinngåelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *