Hva gjør Ola og Kari med lån uten sikkerhet

Ola og Kari – vårt klassiske eksempel på de to nordmennene som får til både det ene og det andre. Men hva bruker egentlig Ola og Kari pengene fra et forbrukslån på? Det finnes varierte statistikker på hva pengene fra slike lån går til, men det er vanskelig å si med sikkerhet hvor mesteparten av kapitalen forsvinner. Dette fordi at man ikke er pliktig til å oppgi hvorfor man tar opp et slikt lån, noe som gjør at det slettes ikke er alle som forteller banken (eller andre) hvorfor man tok opp et lån uten sikkerhet.

Allikevel er det noen ting som gjentar seg …

… som for eksempel reise. Vi nordmenn har de siste fire-fem tiårene gjort oss kjent for omverdenen som et pengesterkt og reiseglad folk – og da gjelder det å opprettholde dette imaget. Selv om man kanskje egentlig ikke har råd til ferien. I så fall er det mange som tar opp lån uten sikkerhet for å komme seg ut i verden, for statistikker viser at reise ligger helt i toppsjiktet når det kommer til pengebruken fra forbrukslån.

Som en god nummer to kommer oppussing. Vi synes det er greit å ha et moderne hjem, men slettes ikke alle er tålmodige nok til å spare slik at man har råd til å pusse opp. Da kan et kjapt forbrukslån være løsningen, enten man skal pusse opp kjøkken, baderommet eller soverommet.

Lån uten sikkerhet som nødløsning

Statistisk sett viser det seg at mange tar opp forbrukslån uten å nødvendigvis ha planlagt det alt for nøye. Dette viser seg når man bruker forbrukslånet til å betale ned hastegjeld, i form av regninger eller utgifter som kanskje kom litt brått på. Dette kan være alt fra et tannlegebesøk til at girkassa streika slik at man plutselig fikk en nokså stor utgift på bilen. Andre igjen bruker lån uten sikkerhet til å betale ned dyr kredittkortgjeld i følge nettsiden http://www.forbrukslan.blog/, noe som ikke behøver å være et dårlig valg dersom man har havnet litt bakpå der.

Hva kan du bruke pengene på?

Et godt spørsmål, som mange av våre lesere ofte lurer på. Faktisk så finnes det ikke noe regelverk som regulerer bruken av pengene fra et forbrukslån. Så lenge det ellers er lovlig, så kan du bruke pengene på akkurat hva du vil, og du behøver heller ikke fortelle banken hvorfor du søker om lånet. Dette er nok en av grunnene til at disse lånene er såpass populære som de er, kombinert med kjapp søknadsbehandling og det faktum at det i dag faktisk er mulig å få utbetalt usikrede lån på dagen – se feks. http://www.lanpadagen.net/

12 thoughts on “Hva gjør Ola og Kari med lån uten sikkerhet”

  1. Hey would you mind letting me know which webhost
    you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and
    I must say this blog loads a lot faster then most.
    Can you recommend a good web hosting provider at a fair
    price? Thanks a lot, I appreciate it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *